Mitropolitul Nicolae Corneanu, pomenit la Timişoara

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 02 Octombrie 2019

Mii de credincioși au participat, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, duminică, 29 septembrie, la Sfânta Liturghie și la slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Nicolae al Banatului, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit cinci ani. Numeroşi credincioşi, apropiaţi ai fostului mitropolit, oameni de cultură și profesori au avut prilejul să înalțe o rugăciune la cripta ierarhilor de la subsolul catedralei, locul de veşnică odihnă al întâistă­tătorilor Mitropoliei Banatului.

În cuvântul rostit, pr. Ionel Popescu, vicar eparhial, a elogiat personalitatea celui care a păstorit Mitropolia Banatului vreme de 52 de ani. 

Tot cu prilejul împlinirii a cinci ani de la trecerea în veșnicie a ierarhului, Academia Română - filiala Timișoara, în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei, a organizat săptămâna trecută, în aula filialei, simpozionul comemorativ „Mitropolitul Nicolae Corneanu - trepte spre veșnicie”. De asemenea, sâmbătă, 28 septembrie, a avut loc în Parcul Central din Timișoara ceremonia dezvelirii bustului Mitropolitului Nicolae. Monumentul a fost ridicat pe aleea personalităţilor de către familia Dorina şi Karl Nowak, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, fiind realizat de către maestrul sculptor Aurel Gheor­ghe Ardeleanu.