Moaștele Sfântului Pantelimon la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Capra

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 26 Iulie 2018

Racla cu un fragment din cins­titele moaște ale Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, aflată în patrimoniul sacru al Reședinței Patriarhale, va fi adusă astăzi la biserica Parohiei „Sfântul Gheorghe”-Capra, din Protoieria Sector 2 Capitală. Sfân­tul odor va rămâne spre închinarea credincioșilor pentru sărbătoarea sfântului ce a dat numele străzii din București unde este amplasată biserica. „De la ora 16:00, începem slujba Acatistului Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, urmată de Vecernie unită cu Litia.

Racla cu sfintele moaște va fi adusă în biserica noastră de la Reședința Patriarhală de o delegație condu­să de arhim. Pai­sie Teodorescu, vicar patriarhal”, ne-a declarat părintele Viorel Jugănaru, parohul Bisericii „Sfân­tul Gheor­ghe”-Capra.

Situat în sectorul 2 al Capitalei, pe șos. Pantelimon nr. 131, sfântul locaș s-a aflat pe lista clădirilor pe care regimul comunist dorea să le demoleze. A putut fi translată în perioada 1985-1986 și a trecut de-a lungul anilor printr-o serie de restau­rări.