Moaștele Sfintei Mironosițe Maria Magdalena vor ajunge în Capitală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 10 Octombrie 2024

Parohia Bariera Rahovei din sectorul 5 al Capitalei își va sărbători luni, 14 octombrie, hramul închinat Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Încă de sâmbătă, 12 octombrie, bucuria comunității parohiale va fi sporită de aducerea raclei cu cinstitele moaște ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena de la mănăstirea teleormăneană Pantocrator, informează Basilica.ro

Timp de trei zile, în perioada 12-14 octombrie, la această parohie se va desfășura un amplu program liturgic și duhovnicesc, care va debuta sâmbătă, de la ora 16:00, cu primirea cinstitului odor. De la ora 18:30, va fi susținută conferința „Bolile de sezon și problema alimentației ca paradigmă socială pentru sănătatea fizico-psihică a omului”, susținută de Alina Cristea, director de îngrijiri medicale. În continuare, vor fi săvârșite slujba Vecerniei cu Litia, Acatistul Învierii Domnului și al Sfintei Maria Magdalena. 

Duminică după-amiază, 13 octombrie, de la ora 18:00 va avea loc o procesiune cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, ale Sfântului Sava Athonitul și cu un veșmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva. 

Sfintele moaște vor rămâne la această biserică bucureșteană până luni, 14 octombrie, ora 19:30, când se vor întoarce la Mănăstirea Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului.