Moment aniversar în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Un articol de: Silviu Dascălu - 07 Mai 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a sărbătorit duminică, în prima zi de Paști, 21 de ani de la hirotonia întru arhiereu, se arată pe eprb.ro. Momentul aniversar a avut loc duminică, după săvârșirea Vecerniei speciale numită și „A doua Înviere” la Catedrala Arhi­episcopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman.

După Vecernie, a avut loc concertul pascal „De la moarte la înviere” susținut de Corul psaltic „Diaconia”, dirijat de Ionuț Vîlcu, la finalul căruia părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ, a vorbit despre personalitatea Părintelui Arhiepiscop Ioachim și despre modul în care și-a asumat și trăit arhieria prin grija față de păstoriții săi.

„Școala aceasta a sfințeniei nemțene, unde s-a format și unde a învățat alfabetul duhovnicesc, l-a ajutat foarte mult pe Înaltpreasfințitul să descopere nu doar cultura teologică, ci și cultura duhului în spirit teologic, adică să pună în lucrare ceea ce a învățat, în așa fel încât trăirea, rugăciunea și asceza să devină primordiale nu doar în formarea personală, ci și în formarea celorlalți”, a arătat arhim. Pimen.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a mulțumit tuturor colaboratorilor săi și credincioșilor prezenți, binecuvântând pe toți păstoriții săi.