Moment aniversar în Arhiepiscopia Târgoviștei

Data: 27 Decembrie 2022

Credincioși și clerici au poposit luni, 26 decembrie, în istorica și reprezentativa Catedrală Arhiepiscopală din Târgoviște, pentru a se bucura împreună cu ierarhul locului, IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târ­goviștei și Exarh patriarhal, care a împlinit 23 de ani de arhipăstorire în Eparhia Târgoviștei.

 Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor din care au făcut parte ostenitori de la Centrul eparhial, protoierei și preoți profesori de teologie, ne-a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Părintele protopop Silviu Danciu de la Protoieria Târgoviște Nord a rostit cuvântul festiv, în cadrul căruia a evidențiat cele mai importante momente ale slujirii ierarhului.

La final, IPS Părinte Mitropolit Nifon a fost felicitat de autoritățile locale prezente.

Evenimentul aniversar a continuat în Aula „Sfântul Voievod Neagoe Basarab” a Reșe­dinței arhiepiscopale, unde Corala Catedralei Arhi­episcopale, dirijată de lect. dr. Mihail Vlădăreanu, a oferit un concert de colinde, la care au participat clerici din toate protoieriile eparhiei, monahi și monahii, precum și clericii care au fost prezenți la ceremoniile liturgice din prima parte a zilei. Discursul festiv a fost rostit de către părintele conf. dr. Alexandru Arion.

Atât în cuvântul de la catedrală, cât și în cel de la reședință, Înaltpreasfinția Sa a accentuat semnificația Nașterii Domnului pentru istoria omenirii, arătând sensurile ei teologice profunde. „Întruparea lui Dumnezeu a produs o ade­vărată revoluție ontologică, o înnoire din temelii a firii umane și reprezintă singura cale posibilă de mântuire a omului. Din acest motiv, Nașterea Domnului este evenimentul cel mai important al mântuirii noastre, care a și fundamentat ci­vi­lizația creștină”, a spus Arhiepiscopul Târ­go­viștei.