Moment aniversar pentru Arhiepiscopul Târgoviștei

Un articol de: Pr. Marian Puiescu - 26 Decembrie 2021

Credincioși și preoți au venit, duminică, 26 decembrie 2021, la ­Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște, pentru a-l felicita pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, cu prilejul împlinirii a 22 de ani de slujire pe ­istoricul tron vlădicesc muntean și pentru a lua parte la Sfânta Liturghie și la slujba de Te Deum.

La acest moment aniversar au participat părinții consilieri de la Centrul eparhial; decanul Fa­cultății de Teologie și Științele Edu­cației a Universității `Valahia~ din Târgo­viște; directorul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște; profesori de la aceste școli teologice; monahii de la mănăstirile din eparhie, precum și părinții protopopi și alți clerici.

Cuvântul festiv a fost rostit de preotul prof. dr. Marian Vîlciu, decanul Facultății de Teologie și Științele Educației, și a cuprins cele mai elocvente momente ale slujirii pastoral-misionare a ierarhului, de-a lungul celor peste două decenii, la Târgoviște.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a evocat importanța deosebită a Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă, evidențiind rolul și locul ei în istoria mântuirii, dar și în cadrul vieții liturgice și duhov­nicești a credincio­șilor, ne-a transmis Biroul de presă al Eparhiei Târgoviștei. De asemenea, a apreciat că perioada de slujire pe tronul arhieresc al Sfântului Ierarh Nifon, primul sfânt canonizat pe pământul românesc, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, reprezintă un timp de slujire a cre­dinței noastre străbune, de misiune spirituală, de ofrandă și de laudă aduse lui Dumnezeu.