Moment aniversar pentru Episcopul Caransebeșului

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 30 Iulie 2020

La 28 de ani de la hirotonia sa întru diacon, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit, la 24 iulie, Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. La 24 iulie 1992, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a fost hirotonit diacon de către Arhiereul-vicar Emilian Arădeanul, tot într-o zi de vineri. La acest moment aniversar, Episcopul Caransebeșului a slujit Sfânta Liturghie și s-a rugat alături de credincioșii caransebeșeni, aducându-I mulțumire și recunoștință lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa și a eparhiei pe care o păstorește. Sfânta Liturghie a fost înfrumusețată la strană de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Tot în urmă cu 28 de ani Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a fost hirotonit preot în 25 iulie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

„Se cuvine să-I mulțumim Domnului pentru toate, în toată vremea și în tot ceasul, așa cum spune Sfântul Apostol Pavel: «Rugați-vă neîncetat, bucurați-vă pururea, mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate». Trebuie să spunem și împreună cu Sfântul Ioan Gură de Aur: «Slavă lui Dumnezeu pentru toate». Astăzi s-au împlinit 28 de ani de slujire clericală, am slujit ca diacon, ca preot și ca arhiereu, de aceea am socotit de bine să-I aducem mulțumire lui Dumnezeu prin această Sfântă și Dumnezeiască Liturghie”, a subliniat ierarhul la final.