Moment aniversar pentru Episcopul Sloboziei și Călărașilor

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 24 August 2022

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a împlinit marți, 23 august 2022, vârsta de 68 de ani. La ceas aniversar, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Mina”-Paraclis eparhial din Slobozia, județul Ialomița, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În ajun, ierarhul a participat la slujba Privegherii, săvârșită în același lăcaș de rugăciune, se arată pe sf-esc.ro.

În cuvântul de învățătură rostit cu prilejul aniversării sale, ierarhul a mulțumit tuturor celor prezenți pentru urările adresate și a tâlcuit semnificația liturgică a acestei zile, Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului, evidențiind ajutorul pe care toți îl primim prin rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, se arată pe același site.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de un cor format de studenți și elevi teologi.

În continuare, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum, ca mulțumire adusă Preasfintei Treimi pentru binefacerile și împlinirile recente din viața Eparhiei Sloboziei și Călărașilor și a Preasfințitului Părinte Vincențiu. Ulterior, în Centrul eparhial a urmat un moment festiv în cadrul căruia ierarhul a fost felicitat de preoți, reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale, ai unor instituții publice, precum și de alți credincioși.