Moment de bilanț în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Un articol de: Irina Ursachi - 04 August 2023

Activitatea desfășurată atât de sectoarele de resort, cât și de protopopiatele Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în primele șase luni ale anului 2023 a fost evaluată joi, 3 august 2023, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului eparhial Suceava. 

În prezența membrilor Perma­nenței Consiliului eparhial, reprezentantul fiecărui sector al Arhi­episcopiei Sucevei și Rădăuților a expus raportul de activitate pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2023. 
În cadrul aceleiași întâlniri a fost prezentată și lucrarea pastoral-administrativă semestrială a celor cinci protopopiate ale eparhiei: Suceava I, Suceava II, Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. 

În acest fel, a fost evidențiată activitatea desfășurată în toate domeniile de manifestare a vieții bisericești pe parcursul primelor luni ale acestui an, dedicat de Biserica Ortodoxă Română pasto­rației persoanelor vârstnice și imnografilor și cântăreților bise­ri­cești, dar și în contextul Anului cultural „Ciprian Porumbescu”. 

Bilanțul întregii activități a eparhiei pe plan cultural, pastoral-misionar și administrativ-edilitar și nu numai a fost notat de către comisia formată din Înalt­preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în calitate de președinte, Preasfin­țitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar, arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ, arhim. Melchisedec Velnic, exarh al mănăstirilor, și doamna Mihaela Cega, șef Departament Resurse umane. 

Nu în ultimul rând, Administra­ția eparhială și-a propus continuarea activităților misionare, educative, filantropice și culturale, precum și susținerea lucrărilor administrativ-economice, prin implicarea și cooperarea tuturor sectoarelor și protopopiatelor.