Moment de bilanţ în Episcopia Severinului şi Strehaiei

Un articol de: Ziarul Lumina - 31 Ianuarie 2019

Marţi, 29 ianuarie, a avut loc şedinţa Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Lucrările au fost precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti la Catedrala Episco­pală din orașul nostru, iar la ora 9:30, la Centrul cultural-misio­nar „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta-Turnu Severin a fost săvârşită o slujbă de Te Deum.

Începând cu ora 10:00, membrii Adunării eparhiale s-au întrunit în sesiune de lucru în sala Centrului Cultural sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Cuvântul de deschidere al Preasfinţiei Sale a fost centrat pe evidenţierea purtării de grijă a lui Dumnezeu şi le-a reamintit tuturor de faptul că slujitorii şi credincioşii din Episcopia Seve­rinului şi Strehaiei sunt chemaţi la o lucrare înaltă şi activă, aceea de a fi în slujba Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

­De asemenea, având în vedere sărbătoarea Unirii Principa­telor, Preasfinţia Sa a reamintit pe scurt evenimentele premergă­toare unirii şi rolul di­feritelor persona­lităţi implicate în realizarea acesteia. Pe ordinea de zi s-a aflat prezentarea rapoar­telor de acti­vitate ale sectoarelor din cadrul Centrului eparhial pentru anul 2018, precum şi aprobarea pro­iectelor pentru 2019. Au urmat luările de cuvânt ale membrilor Adunării epar­hiale, iar la finalul întâlnirii cei prezenţi au vizionat un scurt montaj video care a cu­prins cele mai importante evenimente şi activităţi ale Episcopiei Severinului din 2018. „Adunarea a luat act cu aprobare de ceea ce s-a prezentat ca activitate reali­zată în 2018, an în care am trăit bucuria împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918. S-au făcut pro­puneri ce se doresc a fi realizate în anul 2019”, a arătat Preasfin­țitul Părinte Nicodim. (Pr. Cosmin- Eftimie Necşoiu)