Moment de bucurie într-o parohie românească din Spania

Data: 18 Ianuarie 2024

Preasfințitul Părinte ­Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, a săvâr­șit Sfânta Liturghie duminică, 14 ianuarie, în Parohia ortodoxă românească „Sfinții Mucenici Trifon și Ceciliu” din Granada, Spania, avându-i alături în slujire pe părintele Ioan Morariu, parohul co­munității, și pe arhidiaconul Spiri­don Burlacu, consilier eparhial. Preasfințitul Părinte Episcop  Timotei a săvârșit și Taina Botezului pentru pruncul Nicolae, al doilea copil din familia părintelui Ioan Morariu.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat impor­tanța recunoștinței față de binefacerile pe care le revarsă Domnul asupra fiecăruia dintre noi. „Toate darurile ne vin de la Dumnezeu, așa cum auzim și în rugăciunea finală de la fiecare Sfântă Liturghie: «toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de la Tine vin, Părintele luminilor»”, a explicat ierarhul.

La slujbă au fost prezenți Robert Claudiu Hellvig, consul general în Almeria, și Gheorghe Florea, consul, precum și Julio Perez, primarul localității Maracena, și Jorge Condon, consilier, care l-au invitat pe Preasfințitul Părinte Episcop Timotei la sediul primăriei din Maracena pentru a scrie în Cartea de Aur a locali­tății, conform obispadoorto­doxo.es.