Moment de împlinire în Parohia Sultana, județul Călărași

Un articol de: Marius Nedelcu - 09 Iulie 2019

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Sultana, Protopopiatul Oltenița, jude­țul Călărași, a îmbrăcat duminică haine de sărbătoare, cu prilejul vizitei și slujirii chiriarhului locului, Preasfințitul Părinte Vin­cențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. De dimi­neață, ierarhul, împreună cu un sobor de slujitori, a binecuvântat lucrările exterioare săvârșite la biserica parohială și a sfințit apoi veșmântul pictural al lo­cașului și icoanele de pe catapeteasmă prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir și stropire cu agheasmă.

În continuare, Preasfințitul Părinte Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie. Din soborul de slujitori au făcut parte părintele arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial administrativ, preoții consilieri Florin Ionescu, Daniel De­mișcă și Nicușor-Silviu Dascălu, părintele Marian Necula, protoiereu al Protopopiatului Oltenița, alți preoți și diaconi.

Alături de mulțimea de cre­din­cioși au fost prezenți și repre­zentanți ai autorităților locale.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zile și a vorbit despre cuvintele Mântuitorului: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate acestea se vor adăuga vouă” (Matei 6, 33), îndemnând credin­cioșii să împlinească această poruncă pentru a se întări în lupta cu ispitele vieții.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii parohiale.