Moment de recunoștință la Mănăstirea „Buna Vestire” de lângă Bolintin Vale

Data: 26 Martie 2024

Mănăstirea „Buna Vestire” de lângă orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, şi-a sărbătorit luni hramul, ocazie cu care foarte mulți credincioşi prezenţi la acest eveniment au avut bucuria duhovnicească de a se închina la părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, păstrate în biserica mănăstirii. 

Sfânta Liturghie de hram a fost săvârşită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, la Altarul de vară al mănăstirii. Ierarhul le-a vorbit numeroșilor credincioși despre frumusețea extraordinară a momentului în care Sfânta Fecioară Maria a primit vestea cea mare a Întrupării Fiului lui Dumnezeu, adusă de Arhanghelul Gavriil, precum și despre cultul Maicii Domnului și cinstirea de care aceasta se bucură. 

Chiriarhul l-a felicitat pe părintele protos. Mina Străinu, starețul mănăstirii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i Ordinul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, însoțit de o cruce pectorală. Credincioșii au primit iconițe și publicații ortodoxe, după care au luat parte la o agapă organizată în cinstea hramului.