Moment muzical-artistic cu prilejul Zilei Naționale la Iași

Un articol de: Pr. Silviu Cluci - 02 Decembrie 2021

Miercuri, 1 decembrie 2021, tinerii coriști ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, coor­donați de către prof. Constantin-Nichifor Hrestic, au pregătit un moment muzical-artistic cu prilejul Zilei Naționale.

Mai întâi a fost organizat un flashmob cu Imnul națio­nal „Deșteaptă-te, române”, desfășurat în zona pietonală a bulevardului Ștefan cel Mare, lângă statuia regelui Ferdinand. A urmat un concert susținut în Catedrala Mitropolitană, intitulat: „Întru slava eroilor neamului”.

După cum a declarat prof. Constantin-Nichifor Hrestic, momentul artistic a reprezentat „o ofrandă, un omagiu adus eroilor țării noastre de pretutindeni și din toate timpurile, purtând totodată un mesaj către tânăra generație a acestor vremuri: «Avem datoria de a nu-i uita!»”

„Într-o lume a falselor modele, personalitățile amintite în strofele imnului na­țio­nal - Mihai Viteazul, Ște­fan cel Mare, dar și a multo­ra din istoria plină de sufe­rința a poporului nostru precum Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, Ian­cu Jianu,  reprezintă adevărate repere morale, de demnitate, curaj și onestitate, ce ar trebui sortite «neuitării»”, a adăugat prof. Constantin- Nichifor Hrestic.