Moment muzical pentru pacienții Centrului „Sfântul Nectarie” din București

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 17 Mai 2023

Pacienții de la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Capitală s-au bucurat marți, 16 mai, de un moment muzical. Le-au încântat sufletele un psalt, un violonist și o artistă de muzică armânească și balcanică. 

Evenimentul a fost organizat la inițiativa arhidiaconului Mihail Bucă, dirijorul Grupului psaltic „Tronos”, în urma vizitei făcute la începutul acestei luni cu copiii din „Tronos junior”. „A fost un concert de muzică pentru cei mai frumoși pacienți, cei de aici, pentru că sunt de părere că cele mai frumoase suflete sunt acelea ale oamenilor care au suferit foarte mult, care se roagă cu multă tărie la Dumnezeu să-i ajute, iar astăzi, în cântările psaltice auzite în fiecare salon, le-a fost vestită bucuria Învierii Domnului și nădejdea în Mântuitorul. De asemenea, întreg recitalul le-a atins cu siguranță sufletul”, a declarat Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din București pentru TRINITAS TV.

Artiștii au fost: psaltul Rareș Bonciu, vio­lonistul Gabriel Stănescu și artista Meena ­Cristiana. Pentru ca suferința lor să fie alinată, pacienții au parte periodic de asistență religioasă, fiind aduse spre închinare, totodată, moaștele unor sfinți tămăduitori, dar și de daruri din partea unor instituții și voluntari inimoși.