Momente de binecuvântare la Mănăstirea Clocociov din județul Olt

Data: 22 Aprilie 2024

Preasfinţitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, și cu Preasfinţitul Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit duminică, 21 aprilie, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Clocociov, județul Olt. 

În cuvântul de învățătură, Prea­sfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul a vorbit despre Evanghelia rânduită în această duminică, subliniind că „cine dorește maximul de apropiere cu Dumnezeu trebuie să primească și maximul de smerenie, și nu doar în fața unora, ci în fața tuturor, mai mici sau mai mari, care ne laudă sau care ne nedrep­tă­țesc”. De asemenea, Preasfinția Sa a întărit nădejdea credincioșilor că orice om se poate îndrepta, având ca model pe sfânta care dă numele acestei duminici, Cuvioasa Maria Egipteanca.

De asemenea, un eveniment marcant pentru Mănăstirea Clocociov a fost ridicarea părintelui protosinghel Nicolae Bălășoiu, duhovnicul mănăstirii, consilier cultural al Episcopiei Slatinei și Roma­naților și exarh al mănăstirilor, la rangul de arhimandrit.

La finalul slujbei, Preasfințiții Părinți Episcopi, alături de un sobor de preoți, au săvârșit slujba Parastasului pentru părintele protosinghel Visarion Coman, conform episcopiaslatinei.ro.