Momente de bucurie de Paști la Suceava

Un articol de: Irina Ursachi - 26 Aprilie 2022

Învierea Domnului a fost sărbătorită cu bucurie și în Arhiepiscopia Sucevei și Rădău­ților. În Duminica Sfintelor Paști, Înaltprea­sfințitul Părinte Calinic a săvârșit slujba Învierii la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”. Înalt­preasfinția Sa a oferit Lumina Sfântă, adresându-le credincioșilor salutul bucuriei: Hristos a înviat!

Sâmbătă seara, Sfânta Lumină a fost întâmpinată pe aeroportul sucevean de o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop- vicar.

După oficierea slujbei Învierii, Părintele Arhi­episcop a săvârșit Sfânta Liturghie pascală. Sărbătoarea a continuat cu slujba Vecerniei de Paști. În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a adus în atenție aspecte legate de Sfânta Lumină de la Ierusalim, unul dintre argu­mentele tăcute ale Învierii.

Un alt moment de bucurie a fost înnoirea veșmântului Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Straiele i-au fost împodobite cu un veș­mânt brodat manual, cu motive tradiționale, de o creștină vrednică din Bucovina.