Monedă locală în Sibiu

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 23 Iunie 2018

Autorităţile sibiene, în colaborare cu industria ospitalieră, pregătesc în premieră, pentru anul 2019, lansarea unei monede locale, cu care gurmanzii să poată plăti consumaţia în restaurante când zona va avea statutul de Regiune Gastronomică Europeană (SRGE), s-a hotărât în urma întâlnirii avute de primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, cu reprezentanţi ai HORECA. Gurmanzii vor avea la dispoziţie, de asemenea, în 2019, un meniu special numit „Cartea Gusturilor”, dedicat Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. „Acesta va conţine 5-10 feluri de mâncare, pentru prepararea cărora se vor utiliza  ingrediente locale”, precizează un comunicat al Primăriei Sibiu. Sibiul este primul judeţ din România care va fi Regiune Gastronomică Europeană în 2019.