Monument dedicat Harietei Eminescu în Cimitirul Eternitatea din Botoșani

Un articol de: Oana Nistor - 09 Iunie 2022

Un eveniment cultural și religios deosebit a avut loc miercuri, 8 iunie 2022, la Cimitirul Eternitatea din municipiul Botoșani.

A fost inaugurat un monument comemorativ dedicat Harietei Eminescu (1854-1889), sora marelui poet Mihai Eminescu, despre care iubitorii universului eminescian au spus că a fost „îngerul păzitor” al acestuia.

Ceremonialul a fost deschis de o slujbă religioasă oficiată de părintele protopop Petru Fercal împreună cu pr. misionar Cristian Buhaciuc și pr. paroh Vasile Burlacu. După oficierea slujbei de pomenire și sfințire a monumentului, au urmat o serie de discursuri susținute de oameni de cultură botoșăneni precum Mihai D. Gaftoneanu, Elena Condrei, Traian Apetrei, Lucia Olaru Nenati, Gheorghe Median.

În continuare a urmat un moment artistic susținut de corul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, condus de prof. Laurențiu Palade.

Monumentul comemorativ a fost realizat prin contribuția membrilor și simpatizanților Asociației Culturale „Geea” (Elena Condrei) și a Societății Culturale „Steaua Nordului” (M.D. Gaftoneanu).