Mulţime de pelerini la Taina Sfântului Maslu oficiată la Mănăstirea Hadâmbu

Un articol de: Constantin Ciofu - 03 Aprilie 2018

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat duminică, 1 aprilie 2018, Taina Sfântului Maslu la Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi.

Peste 3.000 de credincioşi din toate colţurile ţării au venit să se roage împreună şi pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aflată în biserica monument a aşezării monahale.

Cuvântul de învăţătură de la final a fost ţinut de către părintele protopop emerit Vilie Doroşincă, care a subliniat importanţa deniilor din Săptămâna Patimilor. Acesta a apreciat prezenţa numărului mare de oameni la Mănăstirea Hadâmbu, care s-au asemănat mulţimii ce L-a întâmpinat pe Mântuitorul Hristos în Ierusalim. La rândul său, arhim. Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, a făcut referire la răbdarea miilor de oameni care se roagă împreună în aşezarea monahală pe care o păstoreşte. Amintim că joi, 5 aprilie 2018, de la ora 16:00, la Mănăstirea Hadâmbu va avea loc Pelerinajul „Drumul Crucii", închinat Patimilor Mântuitorului Hristos.