Muzicienii vienezi vin în România

Data: 08 Decembrie 2014

Timişoreni iubitori de muzică clasică, atenţie: ansamblul Strauss Festival Orchestra din Viena apare la voi în oraş, pe 11 decembrie, cu spectacolul „Vienna Classic Christmas“.

Dar şi bucureştenii se vor putea bucura de măiestria austriecilor, căci orchestra va veni şi în Capitală, pentru două concerte la Sala Palatului, pe 20 şi 21 decembrie. Cei doi invitaţi speciali ai evenimentului sunt soprana Leontina Văduva şi tenorul Robert Nagy.

„Strauss Festival Orchestra Vienna“ a fost fondată în anul 1978, de către dirijorul Peter Guth, care este liderul artistic al grupului. Conducătorul orchestrei este Willy Buchler, care va dirija orchestra în Concertul de Anul Nou de la Viena. Programul complet din România al prestigioasei orchestre este următorul: 11 decembrie în Timişoara, la Filarmonica „Banatul“, 12 decembrie în Oradea la Filarmonica de Stat, 13 decembrie în Cluj-Napoca, la Casa de Cultură a Studenţilor, 14 decembrie în Suceava, la Casa de Cultură a Sindicatelor, 15 şi 16 decembrie în Iaşi, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“, 17 decembrie în Braşov, la Teatrul „Sică Alexandrescu“, 18 decembrie în Bacău, la Teatrul de Vară, 19 decembrie în Constanţa, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi 20 şi 21 decembrie în Bucureşti, la Sala Palatului. (Dan Cârlea)