Noi biserici din Eparhia Oradiei au primit înveșmântarea harului

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 02 Octombrie 2024

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit slujba de sfințire a bisericii filiei Leleşti, cu hramul „Buna Vestire” din Parohia Bunteşti, Protopopiatul Beiuș, duminică, 29 septembrie. Pr. paroh Ioan Morgovan, care îndeplinește și ascultarea de redactor al revistei „Buna Vestire” a Protopopiatului Beiuș, a adresat un cuvânt de recunoștința față de ierarh, care a mijlocit pogorârea harului ce a înveșmântat biserica.

Cu acest prilej, pr. paroh i‑a prezentat ierarhului casa memorială a unuia dintre preoții de seamă ai satului, Terentie Papp, o personalitate a acestor locuri.

Sâmbătă, 28 septembrie, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie a târnosit noua Biserică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Nimăiești, Protopopiatul Beiuș.

Ierarhul a rostit un cuvânt de folos duhovnicesc în care a subliniat marea binecuvântare pe care credincioșii unei enorii o primesc ca urmare a înveșmântării bisericii cu haina harului sfințitor, devenind cu adevărat o Casă a lui Dumnezeu, pe care Însuși Dumnezeu, prin mijlocirea sfințiților Săi slujitori, o oferă omului spre adăpost, mângâiere și odihnă sufletească.

Pr. Alexandru Câmpeanu, preot slujitor la Parohia Ortodoxă Română din Regensburg, a dat citire mesajului de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Serafim - Arhiepiscopul ortodox român al Germaniei, Austriei şi Luxemburgului şi Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, care și‑a manifestat astfel părtășia la bucuria credincioșilor din Nimăiești și a păstorului lor sufletesc, pr. paroh Traian Blaj.

PS Episcop Sofronie a oferit diplome de apreciere celor care au sprijinit eforturile edilitare ale parohiei, între care Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și Teodor Mocioran, primarul comunei Curățele.