Noi preoți duhovnici pentru parohiile din Arhiepiscopia Craiovei

Un articol de: Pr. Doru Marcu - 18 Feb 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a hirotesit întru duhovnic, vineri, 14 februarie, 12 preoți din Arhiepiscopia Craiovei. Imediat după rânduiala slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură cu privire la noua misiune a preoților, aceea de a spovedi credincioșii și a-i îndruma duhovnicește.

Mitropolitul Olteniei a arătat că preoții au o minimă experiență în parohiile unde au fost instalați, iar după însușirea cunoștințelor canonice și administrative, aproape de începutul Sfântului Post al Paștilor, au primit autoritatea de a pregăti oamenii pentru împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos prin Taina Sfintei Spovedanii. „Sunteți chemați pentru Sfânta noastră Biserică, în parohiile care vi s-au încredințat, să faceți această lucrare a Sfintei Spovedanii, deosebit de importantă pentru pastorație și pentru mântuire. Prin Taina Spovedaniei îndreptați greșelile oamenilor, le curățiți și apoi oferiți credincioșilor care s-au spovedit harul Preasfântului Duh, care șterge păcatele și vindecă rănile sufletești. Prin această lucrare, dumneavoastră, ca păstori sufletești, îi conduceți pe credincioși pe calea mântuirii. În parohiile încre­dințate, aveți chemarea și obligația sfântă de a-i asculta pe credincioși, de a-i pregăti ca ei să conștien­tizeze că fapta rea este un păcat. Nu este numai o simplă încălcare a legii lui Dumnezeu, ci este chiar o îndepărtare și o pierdere a harului Duhului Sfânt”, a spus Înaltpreasfinția Sa. 

La sfârșit, preoții prezenți au primit în dar din partea Mitropolitului Olteniei cartea de cult numită Molitfelnic și Sfânta Cruce.