Noi stareţi în Arhiepiscopia Craiovei

Data: 14 Iunie 2010

În urma întrunirii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, s-au luat mai multe hotărâri privind reorganizarea şi dinamizarea vieţii monastice din judeţele Dolj şi Gorj. IPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a binecuvântat şi a consfinţit pe stareţii şi stareţele alese.

În baza temeiului nr. 955/2010, Mănăstirea Maglavit (foto) a fost transformată din mănăstire de călugări în mănăstire de călugăriţe. La conducerea mănăstirii a fost aleasă ca stareţă maica Maria Manuela Mărgineanu. Aceasta a fost instalată sâmbătă, 12 iunie, de către Mitropolitul Olteniei.

Preacuviosul Moise Giuliano Pahomie, preot slujitor la Mănăstirea Strâmba Gorj, a fost ales ca stareţ al Mănăstirii Sadova, din judeţul Dolj. Instalarea oficială a avut loc tot în cursul zilei de sâmbătă, 12 iunie, la Mănăstirea Sadova. De asemenea, în baza temeiului nr. 957/2010, protosinghelul Valentin Vladimir Dărângă, fostul stareţ al Mănăstirii Maglavit, a fost numit în demnitatea de mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane "Sfântul Dumitru" din Craiova.