Nou paroh la Nima, Protopopiatul Dej

Un articol de: Pr. Costinel Șoaită - 23 Iulie 2018

La sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, credincioșii din Parohia Nima, Protopopiatul Dej, l-au primit în mijlocul lor pe noul paroh, Daniel Cristian Câmpeanu. La acest eveniment au luat parte autorităţi locale şi numeroşi credincioşi. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a fost săvârșită de Ioan Buftea, protopopul Dejului, alături de părintele Ioan Costin, cel care a păstorit Parohia Nima timp de 40 de ani și de părintele Daniel Cristian Câmpeanu, noul paroh.

În cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii, intitulat „Sfântul Ilie - omul lui Dumnezeu”, protopopul Ioan Buftea a vorbit despre viața Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul și a oferit sfaturi duhovnicești celor prezenți. Apoi, a fost instalat noul paroh care a primit în mod simbolic Evanghelia, Crucea și cheia Bisericii, apoi a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra sa, precum și Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, pentru că tot în această zi, dar cu 12 ani în urmă a fost hirotonit preot.

Părintele Ioan Costin, cel care a fost paroh timp de 40 de ani în Parohia Nima și care s-a pensionat, a mulțumit credincioșilor pentru tot sprijinul acordat în acești ani de slujire. La final, Dumitru Oltean, primarul Comunei Mintiu Gherlii, de care aparține și localitatea Nima, a adresat un cuvânt de mulțumire părintelui Ioan Costin și un cuvânt de bun venit în satul Nima, noului paroh.