Nou paroh pentru credincioşii din Mănăstireni și Bica, Protopopiatul Huedin

Un articol de: Ziarul Lumina - 16 Ianuarie 2018

Credincioşii din comunitățile ortodoxe aflate în localitățile Mănăstireni și Bica, Protopopiatul Huedin, și-au întâmpinat duminică, 14 ianuarie, noul păstor sufletesc, pe Ionuţ Sdrăbău, care a ocupat această parohie după promovarea unui examen.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți, din care au făcut parte pr. Ioan Bizău – profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Dan Lupuțan, protopopul de Huedin, pr. Florin Parasca – inspector cu catehizarea în Arhiepiscopia Alba-Iuliei, pr. Gheorghe Leș, fost paroh al Parohiei Mănăstireni, pr. Ionuț Sdrăbău – actualul paroh, pr. Șaitiș Horea – slujitor la bi­serica Spitalului Orășenesc Huedin și arhid. Daniel Frumos. Răspunsurile la strană au fost date de un grup format din tineri teologi.

Pr. prof. Ioan Bizău a ținut un cuvânt de învățătură, referitor la evanghelia duminicii.

La finalul Sfintei Liturghii, protopopul Dan Lupuțan a dat citire deciziei de numire, iar apoi i-a înmânat noului paroh semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii.
Protopopul Dan Lupuţan i-a mulțumit fostului paroh pentru întreaga activitate des­fășurată în această comunitate, iar noului paroh i-a urat pastorație binecuvântată și rodnică.

Părintele Gheorghe Leş și-a luat rămas bun de la comunitate, iar noul paroh le-a mulțumit celor prezenți pentru primire. Au mai luat cuvântul: pastorul reformat al Parohiei Reformate din Mănăstireni, care a evidențiat bunele relații dintre românii și maghiarii de aici, epitropul bisericii, iar din partea fiilor satului, a vorbit Gicu Gânscă care a prezentat şi un amplu istoric al parohiei.

Parohia Mănăstireni a rămas vacantă în urma pensionării părintelui Gheorghe Leș, începând cu data de 1 ianuarie 2018. Acesta a desfășurat o bogată activitate misionară și edilitară în Parohia Mănăstireni timp de 28 de ani. Începând cu aceeași dată, părintele Gheorghe Leş a fost îmbisericit în Parohia Aghireșu Fabrici, Protopopiatul Huedin. Noul paroh, Ionuț Sdrăbău, a funcționat în postul de cântăreț bisericesc al Parohiei Căpușu Mic, Protopopiatul Huedin, conform Protopopiatului Huedin.