Nou preot paroh la Oradea- „Mihai Eminescu”

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 05 Feb 2021

La Parohia Oradea-„Mihai Eminescu” a fost instalat noul paroh, preotul Nicolae Vesa, de către Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.

Comunitatea parohială a primit un nou preot paroh la sărbătoarea Întâmpinării Domnului. Sfânta Liturghie a fost săvârşită în Biserica „Învierea Domnului” și „Intrarea Domnului în Ierusalim” de către Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie, care a rostit un cuvânt de învăţătură adresat celor prezenţi.

Ierarhul l-a hirotonit pe diaconul Gabriel Ionuț Pavel întru preot, primind și hirotesia întru duhovnic, pentru Parohia Valea Mare de Criș, Protopopiatul Oradea, iar teologul Paul Marius Mititean a fost hirotonit diacon pentru Parohia Borozel, Protopopiatul Oradea.

Pr. Vasile Nicolae Vesa, care a fost secretar al Protopopiatului Marghita și paroh al Parohiei Margine - Protopopiatul Marghita, a fost instalat paroh în Parohia Oradea-„Mihai Eminescu”, în urma pensionării pr. Marian Bălaș-Cuș, fost consilier eparhial.

Pr. lect. dr. Emil Cioară, preot coslujitor al acestei parohii și cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, a ținut o cuvântare festivă.

Ierarhul l-a prezentat credincioșilor pe noul lor păstor, asigurându-i că pr. Vasile Nicolae Vesa își va purta crucea preoțească în continuare cu aceeași râvnă și responsabilitate.