Noul an, întâmpinat prin rugăciune la Arad

Data: 03 Ianuarie 2020

În noaptea dintre ani, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul clerului şi al credincioşilor prezenţi în număr mare la Catedrala Arhiepiscopală din Arad. Ierarhul a oficiat slujba la trecerea dintre ani, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a evidențiat importanța slujbei de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate cele de folos revărsate în cursul anului încheiat și pentru sporirea lor pe viitor. 

În prima zi a anului, Arhiepiscopul Aradului a săvârşit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, tot în Catedrala Arhiepiscopală din Arad, înconjurat de un sobor de slujitori. În cuvântul de învățătură, ierarhul a explicat că tăierea-împrejur din Vechiul Testament este o prefigurare a Tainei Botezului Domnului, care înseamnă dezbrăcarea de omul cel vechi pentru o viață nouă, spirituală. Seara, la Reşedinţa eparhială, a avut loc îndătinata recepţie, oferită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei preoţilor şi credincioşilor din municipiul Arad de Anul Nou, ne-a transmis protosinghelul Iustin Popovici, consilier eparhial al Arhiepiscopiei Aradului.