Noul protopop de Prejmer-Săcele a fost instalat

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 21 Feb 2024

Preoții din Protopopiatul Prejmer-Săcele, județul Brașov, au un nou protoiereu, pr. Gelu Valentin Porumb fiind instalat în funcție sâmbătă, 17 februarie, în cadrul unei ceremonii oficiate de Înaltprea­sfințitul Părinte Laurențiu, Arhi­episcopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. După un Te Deum să­vâr­șit de ierarh împreună cu un sobor de preoți și diaconi, noul protopop a fost prezentat preoților, informează Mitropolia Ardealului. 

În cuvântul de binecuvântare, IPS Părinte Mitropolit Laurențiu l-a îndemnat pe noul protopop să continue lucrarea începută de predecesorul său, pr. Sorin Șerban. 

„Protopopul are o răspundere în legătură directă cu ierarhul, care are autoritatea deplină asupra vieții bisericești. De aceea, fiecare eparhie are un număr de protopopiate, adică mai multe parohii, grupate în func­ție de zone, noi având în eparhie 10 protopopiate care sunt unități administrative, iar această unitate cu sediul la Prejmer își primește astăzi noul protopop”, a spus ierahul.

Protopopul Gelu Valentin Porumb a mulțumit ierarhului pentru încrederea acordată și le-a transmis preoților planurile pastoral-misionare pentru mandatul său.

„Să avem toți disponibilitatea ca, la nivelul comunității noastre, să orientăm parcursul tinerelor gene­rații prin împreună lucrare, spre orizontul veșniciei, în locul vremelniciei și al celor cerești mai mult decât al celor pământești”, a spus noul protopop.