O candelă pentru unitate va arde în orașul Bucecea, Botoşani

Data: 28 Septembrie 2021

Duminică, 26 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, cu bine­cuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Bucecea, judeţul Botoşani, păstorită de părintele paroh Marian Precob.

Preasfințitul Părinte Antonie l-a hirotesit pe părintele paroh iconom stavrofor la finalul Sfintei Liturghii, după care a binecuvântat casa parohială, transmite Biroul de presă al Eparhiei din Bălți. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la final, au fost înmânate distincţii creştinilor care au contribuit la construirea casei parohiale.

Părintele paroh Marian Precob i-a mulţumit Preasfinţitului Părinte Antonie pentru slujbă şi binecuvântare şi i-a dăruit o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae. Cuvinte de mulţumire la adresa ierarhului de Bălţi a rostit şi părintele protopop de Dorohoi, Stelian Ciurciun.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Antonie a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan pentru binecuvântarea de a sluji la Bucecea şi părintelui protopop şi soborului de preoţi pentru împreuna-slujire.

Aşa cum obişnuieşte Preasfin­țitul Părinte Antonie să dăruiască o candelă bisericilor de peste Prut, unde oficiază pentru prima dată Sfânta Liturghie, care să ardă pentru unitatea neamului românesc, ierarhul a făcut un asemenea dar și Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bucecea.