O delegaţie a Coaliției pentru Familie, în vizită la Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 11 Octombrie 2017

O delegație a Coaliției pentru Familie, condusă de Mihai Gheorghiu, președintele comitetului de inițiativă cetățenească, a fost primită sâmbătă, 7 octombrie, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Din delegația Coa­liției pentru Familie au făcut parte, alături Mihai Gheorghiu, președintele comitetului de inițiativă cetățenească, mem­bri ai grupului de voluntari sibieni ai Coaliției pentru Familie, precum şi Kim Davis și Harry Miheț, oaspeţi din Statele Unite ale Americii.

În cadrul întâlnirii, IPS Mitropolit Laurențiu le-a prezentat oaspeţilor Catedrala mitropolitană și le-a vorbit despre simbolistica liturgică și teologică ce stă la baza locașurilor de cult ortodoxe. De asemenea, ierarhul a evocat momente importante ale Ortodoxiei transilvane și a subliniat modul în care Biserica este cea care oferă o mărturie continuă despre valoarea familiei, așa cum a fost lăsată de Dumnezeu, ca celulă de bază a comunității de credință și a societății, în general. Oaspeții au vizitat, apoi, şi reședința mitropolitană unde a avut loc o discuție despre problemele actuale din Statele Unite, din România și din alte țări, în ceea ce privește diferitele curente privind reglementarea legală a familiei și implicațiile acestora pentru prezent și viitor. A fost adus în discuție şi stadiul actual al inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției României, inițiate de Coaliția pentru Familie.

A urmat o conferinţă despre libertatea de conștiință, organizată de Coaliția pentru Familie și platforma civică „Împreună”, la Sala Festivă a Bibliotecii Județene „ASTRA” din Sibiu. Alături de cei doi oaspeți din Statele Unite ale Americii s-a aflat pr. prof. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, care a vorbit despre nevoia de a fi protejată familia, așa cum au făcut-o, de-a lungul timpului, creștinii: „Durerea cea mai mare pe care o încerc ca preot, ca tată și ca profesor este atacul la familie. S-a inventat binomul «familie tradițională» pentru ca să se coboare, chipurile, familia înapoi în Evul Mediu, deşi poporul român a existat cu mult înainte de Evul Mediu. Sunt atinși o parte din prietenii mei intelectuali marcanți, scriitori, poeți, profesori, ei înșiși căsătoriți și cu copii. Este o prostie să vorbești împotriva propriei tale vieți”.

Președintele comitetului de inițiativă cetățenească din cadrul Coaliţiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a prezentat, cu această ocazie demersurile pentru organizarea referendumului pentru modificarea Constituției și a redefinirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.