O nouă poartă a cerului sfințită în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Data: 11 Octombrie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a sfințit, în Duminica a 20-a după Rusalii, biserica din filia Valea Boțului a Parohiei Lunca și Centrul social „Cuvioasa Parascheva” al Parohiei Fruntești, județul Bacău, informează Biroul de presă al eparhiei.

După sfințire ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de slujitori. În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a explicat sem­nificația sfințirii unei biserici și a vorbit despre importanţa familiei preotului ca și model de trăire creştină autentică pilduitoare pentru toţi cei încredințați spre păstorire.

La final, părintele paroh Ionuț Farcaș a primit, din partea ierarhului, distincția onorifică de iconom stavrofor, iar toți ctitorii înnoitori, binefăcătorii și donatorii acestui sfânt lăcaș au primit distincții de vrednicie. După slujba de târnosire a lăcașului de cult, credincioșii pre­zenți au putut intra în Sfântul Altar pentru a se închina.

La întoarcerea spre Centrul eparhial ierarhul a vizitat credincioșii din comuna Filipeni, păstoriți de părintele Adrian Frunză. Aici a sfințit noul Centru social-filantropic închinat Sfintei Cuvioasa Parascheva și a binecuvântat Monumentul Eroilor, construit din marmură și granit, ce au fost ridicate în perioada 2018 - septembrie 2021. Ierarhul a lăudat munca tuturor celor implicaţi în această comunitate de credinţă și a oferit distincții ctitorilor, între care și domnului chestor de poliție Vasile Oprișan, fiu al satului.