O nouă tabără pentru tineri în Episcopia Caransebeşului

Un articol de: Darius Herea - 22 Septembrie 2013

În perioada 20-22 septembrie, Sectorul social-filantropic, misionar şi activităţi cu tineretul al Episcopiei Caransebeşului a organizat tabăra „Credinţă şi istorie pentru toţi“, ediţia a III-a. La aceasta au participat 20 de copii şi tineri merituoşi, precum şi cazuri sociale din centrele de tineret din oraşele Reşiţa şi Anina.

Prima oprire a fost la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului“ şi „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul“ din Caransebeş, unde tinerii şi însoţitorii acestora au avut bucuria de a se întâlni cu Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului. Chiriarhul i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri, după care a purtat discuţii cu ei.

„Mă bucur pentru că şi de data aceasta Dumnezeu a rânduit să fim împreună în Catedrala noastră episcopală din Caransebeş şi împreună să înălţăm o rugăciune înaintea Tronului Preasfintei Treimi, ca Dumnezeu cel Atotputernic să binecuvânteze lucrarea dumneavoastră, tabăra pe care o aveţi în desfăşurare, precum şi celelalte activităţi ale sectorului dedicat tinerilor din eparhia noastră“, a arătat Preasfinţitul Lucian.

În continuare, tinerii au vizitat mănăstirile Prislop şi Colţ, biserica de la Densuş, cetatea Colţ, precum şi capitala Daciei Romane, cetatea Sarmizegetusa Ulpia Traiana. De asemenea, în cadrul taberei au avut loc jocuri educative şi recreative. La final, toţi cei prezenţi au primit din partea ierarhului icoane şi cărţi de rugăciuni.