Oaspeți greci la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

Data: 27 Octombrie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolitul de Veria, Naousa și Kampania, s-a aflat miercuri, 26 octombrie, la Paraclisul Catedralei Naționale din București, informează basilica.ro. Ierarhul a vizitat paraclisul împreună cu membrii delegației care a adus din Grecia, la hramul de anul acesta al Catedralei Patriarhale, un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Palama.

Oaspeții greci au fost însoțiți de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, și au fost primiți la paraclis de către arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, de  arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, de arhim. Dionisie Constantin şi pr. Ioan Dragomir, consilieri patriarhali.

„Paraclisul acesta se înscrie în linia eforturilor pe care Patriarhia Română le face pentru zidirea Catedralei Mântuirii Neamului. În acest paraclis se înalță zilnic rugăciuni atât pentru muncitorii care zidesc catedrala, cât și pentru donatorii și binefăcătorii care contribuie pentru înălțarea acesteia”, a spus părintele arhim. Paisie Teodorescu.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Pantelimon s-a închinat la moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur și la Icoana Maicii Domnului „Prodromița”, care se păstrează în paraclis.

„În fiecare dimineață am rămas uimit și plin de bucurie și de emoție sfântă văzând nu doar mulțimea credincioșilor care în mod obișnuit participă la sfintele slujbe de la Catedrala Patriarhală, ci și credincioșii care așteaptă în stradă cu smerenie și cu răbdare să se închine la sfintele moaște care zilele acestea sunt puse spre cinstire. Se îndeplinește astfel dorința Preafericirii Sale de a aduce mai aproape de sfinți pe evlaviosul și binecredinciosul popor român”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Pantelimon.