Ocrotitorul Bucureștilor, prăznuit la Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 29 Octombrie 2020

În ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucu­reș­tilor, marți, 27 octombrie, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Epi­s­cop- vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” din cartierul clujean Gheor­gheni, cu prilejul hramului. Pornind de la pilda vieții Cuviosului Dimitrie, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, subliniind că „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou s-a străduit toată viața să facă voia lui Dumnezeu, a devenit prieten al lui Hristos și a căpătat mare îndrăznire către Dumnezeu. De aceea, astăzi noi stăm cu mare îndrăznire înaintea lui Dumnezeu, luându-l drept mijlocitor pe Sfântul Dimitrie, prietenul lui Hristos”.

Luni, 26 octombrie, Prea­sfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a slujit în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din cartierul clujean Gheorgheni, cu prilejul hramului.

În Duminica a 23-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a slujit în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Baciu, Protopopiatul Cluj I, cu prilejul hramului locaşului de cult.