Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului la Caransebeș

Un articol de: Darius Herea - 27 August 2019

Vineri, 23 august, la Odovania Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

Vineri, 23 august, la Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebe­șului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caranse­beșului.

„După nouă zile, am ajuns la încheierea perioadei dedicate Adormirii Maicii Domnului. O rugăm și în această zi pe Preacurata Maică a Domnului să mijlocească pentru noi și pentru mântuirea noastră înaintea Tronului Preasfintei Treimi. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și Maica Domnului să ne ocrotească!”, a subliniat Prea­sfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în cuvântul de învățătură adresat credin­cioșilor la finalul slujbei.

La sfârșitul slujbei, s-a săvârșit o slujbă de parastas pentru doamna Maria Mic, mama Prea­sfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a trecut în veșnicie la praznicul Adormirii Maicii Domnului și își doarme somnul de veci alături de soțul ei, Teodor, în cimitirul Mănăstirii „Izvorul Miron” – Românești  din județul Timiș.