Oficialități de stat în vizită la Centrul eparhial din Buzău

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 08 Iunie 2022

Marți, 7 iunie 2022, în contextul prezenței sale la Buzău, prilejuită de un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului și Zilei Învăță­torului, la Școala Gimnazială Nr. 11 din municipiu, precum și de semnarea primului contract de execuție de pe Autostrada Moldovei, respectiv lotul 2 din Autostrada Ploiești-Buzău, președintele Camerei Deputa­ților, Ion-Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul afacerilor interne, Lucian-Nicolae Bode, și de ministrul culturii, Lucian Romașcanu, a efectuat o vizită la Centrul eparhial al Arhi­episcopiei Buzăului și Vrancei.

Cei trei demnitari au fost în­tâm­pinați în Palatul Arhiepiscopal de ierarhul locului, Înalt­prea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre vechimea și impor­tan­ța Eparhiei Buzăului și Vrancei, despre rolul esențial pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească, dar și despre cooperarea acesteia cu insti­tuțiile statului pentru realizarea unor ample proiecte sociale, culturale și educa­ționale.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian le-a prezentat oas­peților Palatul Arhi­episcopal, a­min­tind că edificiul - zidit în vremea voievodului Matei Basarab al Țării Românești (1632-1654) - a fost reconstruit în timpul domniei Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714) și, ulterior, în peri­oada păstoririi Episcopului Chesarie al Buzăului (1825-1846).