Olari bucătari la Muzeul Astra

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 19 Iulie 2017

Mai mulţi bucătari olari din România, Ungaria și Bulgaria, care îşi creează singuri oalele în care gătesc, se vor întrece timp de trei zile în preparate tradiţionale, de vineri până duminică, la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, potrivit Agerpres. Olarii se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale din țările lor: plăcintă bulgărească cu brânză sărată (Banitsa), budincă de cartofi (Patatnik), Schwäbische Krumpir - Suppe mit Eier, sarmale cu varză murată şi varză dulce, ciorbă de ied, mâncare cu legume, gulaş unguresc, tocană de porc, supă de cartofi cu cârnaţi de Csabai (Csabai Zurek).