Olimpiada de religie, la Suceava

Un articol de: Irina Ursachi - 16 Aprilie 2024

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, sâmbătă, 13 aprilie 2024, a avut loc, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” din Suceava, etapa județeană a Olimpiadei na­ționale de religie, cultul Ortodox, la care au participat 128 de elevi din clasele V-XII, din 61 de unități de învățământ din județ.

Prezent în centrul de concurs, conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspec­tor general pentru disciplina Religie în Ministerul Educației, a reiterat că olimpiada este o competi­ție de excelență, care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru disciplina Religie și le oferă elevilor contextul de a exersa și dovedi com­petențe generale relevante.

Prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, a adus în atenție faptul că și de această dată elevii s-au pregătit temeinic pentru acest nivel al concursului: „Calitatea lucrărilor elaborate de copiii și tinerii partici­panți la competiție probează, o dată în plus, asiduitatea cu care ei asimilează cunoștințe, conținuturi, concepte și, deopotrivă, exersează și consolidează valori și atitudini impuse de finalitatea axiologică a studiului disciplinei Religie în școală”.

În acest an, prin grija și cu sus­ținerea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și cu sprijinul SC Mateo Rustic Construct SRL, elevii participanți la etapa județeană a olimpiadei au primit în dar icoane și cărți publicate la Editura Crimca, lucrări care tratează subiecte conexe temelor din programa șco­lară, ce oferă aprofundări și perspective dintre cele mai complexe conținuturilor învățării și care completează frumos o bibliotecă a tânărului mărturisitor de Hristos.