Olimpiada națională „Universul cunoașterii prin lectură” la Galați

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 04 Iunie 2018

În perioada 1-3 iunie 2018 s-a desfășurat la Galați olimpiada națională „Universul cunoașterii prin lectură”, pentru elevii de gimnaziu din mediul rural. Evenimentul, ajuns la a 6-a ediție, a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Galați, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați. La deschiderea festivă a olimpiadei, care a avut loc vineri, 1 iunie, a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Numărul participanților din acest an a fost de 200 de elevi, 41 de profesori însoțitori și 25 de profesori, membri în comisia de evaluare. Fiecare județ participant a fost reprezentat de patru elevi de la clasele V-VIII.

În spiritul promovării și susținerii educației de calitate și a performanței, Arhiepiscopia Dunării de Jos a sprijinit manifestarea educațională prin oferirea diplomei „Tinerețe și credință” și a unei sume de bani, ca premiu special, precum și alte premii constând în cărți de rugăciune și iconițe.