Olimpicii clujeni la disciplina Religie au fost premiați

Un articol de: Darius Echim - 08 Iunie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a felicitat și premiat pe cei 34 de elevi olimpici din județul Cluj care au obținut rezultate excepționale la faza județeană și națională a Olimpiadei de religie, precum și la Olimpiada interdisciplinară limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească” și la Olimpiada națională a seminariilor și liceelor teologice ortodoxe. Nu au fost uitați nici profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor.

Evenimentul a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, duminică seara, 5 iunie, la finalul programului catehetic, după slujba Vecerniei, program susținut de Înalt­pre­asfințitul Părinte Mitropolit Andrei.

Ierarhul i-a felicitat pe olimpici și pe profesorii lor coordonatori, adresându-le câteva îndemnuri duhovnicești, în lumina Sfintei Scripturi. În semn de apreciere pentru munca și efortul depus în promovarea educației religioase, fiecare elev olimpic și profesor coordonator a primit din partea ierarhului o diplomă de apreciere și o carte de rugăciuni, iar elevii au primit și premii în bani.

Este o tradiție ca Eparhia Clujului să îi gratuleze în mod festiv pe elevii merituoși care au avut rezultate de excepţie la învăţătură, atât ca o formă de recunoaştere a performanţelor lor, cât și pentru a sublinia grija Bisericii pentru soarta tinerilor și pentru educaţia viitoarelor generaţii.