„Ora de religie” la TRINITAS TV

Data: 27 Martie 2020

Pentru a veni în sprijinul elevilor, în această perioadă când școlile sunt închise, Patriarhia Română, prin intermediul Televiziunii TRINITAS TV, le oferă posibilitatea de a păstra contactul cu disciplina Religie prin intermediul emisiunii „Ora de religie”, informează basilica.ro.

Emisiunea „Ora de religie” va fi difuzată în premieră astăzi, 27 martie, de la ora 12:00, după care următoarele ediţii vor fi transmise în fiecare miercuri, de la ora 12:00. Acti­vitățile care vor fi difuzate în cadrul acestei emisiuni se vor organiza pe cele trei niveluri de învă­țământ (primar, gimnazial și liceal), câte 20 de minute/nivel.

„Aceste activități au rol complementar orei de religie din școală, prin faptul că transmit elevilor telespectatori o serie de cu­noștințe, atitudini și valori consonante cu compe­tențele pe care le propun programele școlare pentru disciplina Religie. Deoarece nu vor fi organizate pe clase (fiecare profesor de religie are o altă planificare a materiei), ci pe niveluri de studiu, temele activităților necesită o flexibilitate în abordare, prin alegerea acelora care pot fi prezentate pe ciclu de învățământ (primar, gimnazial, liceal)”, transmite Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române.