„Orbire trupească și orbire sufletească”

Un articol de: Darius Echim - 26 Mai 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Năsăud, în Duminica a 6-a după Paști.

În fața bisericii Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Orbire trupească și orbire sufletească”.

„Orbirea poate fi trupească, la mai puțini, și sufletească, la foarte, foarte mulți. Noi, în lumea aceasta, am cunoscut și oameni care nu au avut lumina fizică, lumina ochilor trupești, dar au avut lumina ochilor celor sufletești. Mulți dintre frățiile voastre vă aduceți aminte de părintele Teofil Părăian de la Mănăstirea Sâmbăta. Era un mare duhovnic și, în același timp, un foarte bun predicator. Atunci când îl ascultai, rămâneai entuziasmat. Nu avea lumina ochilor trupești, dar avea lumina sufletului”, a spus ­Înaltpreasfinţitul Părinte Mitro­polit Andrei.

În cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui. La final, parohul Florin Rusu a mulțumit ierarhului și i-a dăruit, din partea parohiei, o bederniță cu Sfântul Ierarh Nicolae.