Ore de asistenţă socială predate în şcoli de studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi
Studenţii specializării Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae" din Iaşi - UAIC, coordonaţi de maica lect. univ. dr. Polixenia Nistor, au demarat activitatea de predare a orei de asistenţă socială în şcoală. Proiectul se înscrie în activităţile de promovare a profesiei de asistent social în societatea contemporană, profesie pe care cei mai mulţi dintre studenţii facultăţii de teologie se pregătesc să o îmbrăţişeze.
Primele şapte ore de asistenţă socială au fost susţinute la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga" din Negreşti, urmate de ora de asistenţă socială derulată la Seminarul Teologic Liceal „Episcop Melchisedec" de la Roman.
Un prim obiectiv al orei de asistenţă socială este acela de a aduce la cunoştinţă elevilor problemele contextului social în care trăim şi pentru care ei pot solicita ghidare, susţinere, informare şi consiliere din partea asistentului social; să înţeleagă ce tip de suport pot primi, care sunt serviciile sociale şi unde sunt localizate acestea pentru a fi accesate cu uşurinţă. Un alt aspect foarte important de transmis, prin intermediul orei de asistenţă socială, este legat de faptul că asistentul social este un specialist, cu studii superioare în asistenţa socială şi cu abilităţi multiple în determinarea schimbării sociale în bine. Aria de desfăşurare profesională a asistentului social este destul de extinsă şi cuprinde DGASPC-urile şi serviciile publice de asistenţă socială, spitalele şi departamentele de urgenţă din spitale, şcolile, şcolile speciale, primăriile, grădiniţele şi grădiniţele speciale, centrele de zi, centrele pentru protecţia copilului, ONG-urile etc.
„Mulţumim studenţilor Facultăţii de Teologie Ortodoxă «Dumitru Stăniloae» din Iaşi, cursanţilor specializării Teologie Ortodoxă Asistenţă Socială pentru implicare, pentru timpul acordat şi profesionalismul de care au dat dovadă, mulţumim ASproAs şi Centrului de Formare şi Evaluare în Asistenţa Socială. Alese mulţumiri aducem doamnei conf. univ. dr. Ana Rădulescu, director general al ASproAS şi vicepreşedinte european al IFSW (Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali), pentru încrederea acordată", ne-a relatat maica lect. univ. dr. Polixenia Nistor.