Pachetul de biscuiţi

Data: 25 August 2013
Într-un aeroport aştepta o tânără care urma să facă o călătorie foarte lungă. Şi-a cumpărat o carte de la un stand şi un pachet de biscuiţi. S-a aşezat pe un scaun, şi-a pus bagajele lângă el şi s-a apucat să citească. La un moment dat, s-a întors să ia un biscuit din pachetul de lângă ea. Dar a observat cu surprindere că la mică distanţă era aşezat un domn care citea ziarul şi care, fără să-i ceară permisiunea, începuse să ia şi el din acelaşi pachet de biscuiţi. Cu toate că s-a simţit indignată, politeţea a împiedicat-o să îi reproşeze bărbatului că are un comportament nepotrivit. Însă pentru că bărbatul la fiecare biscuit luat de femeie, lua şi el alt biscuit, a făcut ca până la urmă tânăra să devină foarte nemulţumită. Când a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a întrebat plină de resentimente: „Oare îndrăzneşte să mi-l ia şi pe ultimul?“ Bărbatul a luat într-adevăr ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a oferit, zâmbind cald, o jumătate. Simţind că el a depăşit limita bunului simţ, tânăra s-a ridicat furioasă şi s-a îndreptat spre un alt colţ al sălii de aşteptare. A deschis geanta ca să pună înăuntru cartea şi, spre marea ei surprindere, a văzut înăuntru pachetul de biscuiţi pe care îl cumpărase. În acel moment a copleşit-o un sentiment de ruşine.
 
A înţeles că pachetul din care mâncase nu era al ei, ci al bărbatului care citea ziarul… El a împărţit plin de bunătate chiar şi ultima bucăţică pe care o avea, fără să se simtă indignat, superior sau furios.
 
Oare de câte ori în viaţă am mâncat biscuiţii altcuiva? 
 
Ar fi mai bine ca înainte să ne grăbim să-i judecăm pe alţii să privim cu atenţie în jur şi mai ales în sufletul nostru! (Preluare de pe site-ul http://povestiri-cu-talc.blogspot.ro/)