Paraclisul Maicii Domnului pentru nevăzători

Data: 02 Iulie 2013

Membrii Clubului Nevăzătorilor din Turnu Severin au avut săptămâna trecută bucuria de a participa la lansarea a două numere ale revistei lunare „Raze de lumină“, a Asociaţiei Filantropia Severin, şi a Paraclisului Maicii Domnului, care nu a mai fost editat până acum în scriere Braille.

Evenimentul editorial a fost precedat de slujba Sfeştaniei sau a Aghesmei mici, oficiată de pr. George Radu Trăilescu, inspector în cadrul Sectorului social-filantropic al Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi redactor-şef al revistei „Raze de lumină“, informează episcopiaseverinului.ro.

Fiecare exemplar de revistă este însoţit de câte un CD mp3, cu întreg conţinutul. Editarea acestor materiale s-a realizat prin intermediul Centrului informaţional „Didim cel Orb“, înfiinţat în cadrul unui proiect al Asociaţiei „Filantropia“ Severin.

La lansarea acestor apariţii editoriale, nevăzătorii participanţi s-au bucurat şi de acordurile de chitară oferite de un elev al Liceului de Artă din Turnu Severin. Episcopia Severinului şi Strehaiei, prin intermediul Biroului de Asistenţă socială din cadrul Sectorului social-filantropic, se implică de câţiva ani într-un mod activ în desfăşurarea mai multor activităţi cu şi pentru nevăzători. Această categorie specială de credincioşi este în atenţia slujitorilor Bisericii, care cu binecuvântarea Preasfinţitului Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, le furnizează servicii sociale de calitate, săvârşind ocazional şi diverse slujbe religioase. (Şt. S.)