Paraclisul Mitropolitan „Toţi Sfinţii” din Craiova a fost resfințit

Un articol de: Pr. Ioniță Apostolache - 17 Iunie 2020

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârşit duminică, 14 iunie, Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a paraclisului mitropolitan cu hramul „Duminica Tuturor Sfinţilor” din curtea Centrului eparhial din Craiova.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Slujbei Euharistice, ierarhul a evidenţiat valoroasa istorie a sfântului locaş de închinare, amintind că „a fost construit de bunii credincioşi din satul gorjean Tălpăşeşti, restaurat apoi prin grija şi osteneala Patriarhului Teoctist şi a urmaşilor săi la conducerea acestei mitropolii, cu toții au adăugat ceva la valoarea acestui sfânt locaş”. 

„Iată că şi în această perioadă prin care trecem, ne-a învrednicit Dumnezeu şi pe noi să reînnoim această sfântă biserică, prin purtarea de grijă a maicii stareţe Miriam şi a tuturor ostenitorilor de aici, de la Centrul eparhial. S-au adus îmbunătăţiri vizibile, precum refacerea acoperişului, s-au restaurat icoanele, catapeteasma şi alte obiecte din această sfântă biserică închinată tuturor sfinţilor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu. 

În continuarea cuvântului de binecuvântare, Mitropolitul Olteniei a tâlcuit sensurile teologice ale sărbătorii, mulţumind totodată tuturor celor care au contribuit la înfrumuseţarea sfântului locaş, celor care slujesc zilnic într-însul, rugându-L pe Dumnezeu pentru sănătatea tuturor celor care se roagă în el.