Parastas la doi ani de la trecerea la cele veșnice a Episcopului Vasile Flueraș (Someșanul)

Un articol de: Darius Echim - 09 Octombrie 2023

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhi­episcopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, au săvârșit slujba Parastasului la doi ani de la trecerea la cele veșnice a Preasfințitului Părinte Vasile Flueraș (Someșanul), Episcop emerit și fost Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în perioada 1998-2019, care a trecut la Domnul în data de 8 octombrie 2021. 

La slujba Parastasului, care a avut loc sâmbătă seara, 7 octombrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a evocat personalitatea blândului și bunului ierarh de vrednică amintire.

„Credem că sufletul Preasfințitului Părintelui nostru Vasile a fost cu noi aici la rugăciune și ne-a atins în zbor. […] Cei ce-l iubesc își amintesc cu drag de el, iar noi spunem așa, împreună cu Înțeleptul Solomon, că «sufletele drepților sunt în mâna lui Dumnezeu». Sufletul lui e în mâna lui Dumnezeu”, a mărturisit ierarhul. În continuare, la mormântul Preasfințitului Părinte Vasile, din cripta ierarhilor de la demisolul catedralei, a fost săvârşit un trisaghion.