Parastas pentru Mitropolitul Visarion Puiu, la Paris

Data: 28 Septembrie 2023

Luni, 25 septembrie 2023, în cadrul vizitei la Paris, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, a oficiat slujba de parastas a vrednicului de pomenire Mitropolit Visarion Puiu în cimitirul Montparnasse, unde se află mormântul primului ierarh al Episcopiei Hotinului, actuala Episcopie de Bălți. Slujba de parastas a fost oficiată în contextul împlinirii a 100 de ani de la reînfiin­țarea acestei structuri eclesiastice românești din Basarabia.

Preasfințitul Părinte Antonie a fost însoțit la acest eveniment de părintele Lilian Măntăluță, parohul comunității ortodoxe românești cu hramul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” din Auvers-sur-Oise, părintele arhidiacon Iosif Vlad de la Catedrala Mitropolitană din Paris și părintele arhidiacon Marius Mihai Anton, consilier eparhial din cadrul Episcopiei de Bălţi.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Antonie a trecut și pe la mormintele cunoscuților români înmormântați în cimitirul Montparnasse: Constantin Brâncuși, cel mai mare sculptor român, Emil Cioran, filosof și scriitor român, și Eugen Ionesco, scriitor și membru al Academiei Franceze.