Părintele Arsenie de la Vorona a trecut la cele veşnice

Un articol de: Flavius Popa - 24 Septembrie 2020

Părintele protosinghel Arsenie Mărgineanu, duhovnicul Mănăstirii Vorona din județul Botoșani, s-a mutat la Domnul în data de 19 septembrie. Slujba Înmormântării a avut loc duminica trecută, după Sfânta Liturghie.

Zeci de persoane - ucenici, preoţi și monahi, s-au rugat duminica trecută pentru sufletul părintelui Arsenie. Slujba Înmormântării a fost săvârșită de părintele arhimandrit Ioan Harpa, exarh de Botoşani și delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, înconjurat de un sobor de clerici.

La sfârșitul slujbei, părintele exarh Ioan Harpa a ținut un cuvânt de mângâiere, în care a evidenţiat viaţa părintelui Arsenie, spunând: „Dumnezeu a făcut ca părintele Arsenie să plece la o întâlnire mult mai importantă decât cea cu mine sau cu oricare dintre frățiile voastre. A plecat acolo unde toți vom merge. Nimeni nu știe când vom pleca... Acum, aici s-a sfârșit viața lui, aici s-a sfârșit călătoria, nu îl vom mai găsi nici la chilie, nici la biserică. Cu părintele Arsenie ne vom întâlni însă mereu la slujbele Bisericii... Mulți ne întristăm, dar cred că această întristare trebuie să ne fie spre bucurie, să ne amintim chipul lui zâmbitor. Va rămâne aici, în ceata părinților care s-au nevoit și și-au pus sufletul pentru Biserica din sufletele oamenilor. Părintele Arsenie nu a murit! Oamenii buni nu mor niciodată!” Dumnezeu să-l ierte şi să-l aşeze în ceata drepţilor!